Ofte stilte spørsmål

Her vil du finne en oversikt over ofte stilte spørsmål. Om det er noen spørsmål du har som du ikke finner svar på her, ta kontakt med oss så vil vi hjelpe deg med å finne svarene du leter etter.

Hvem kan studere?

Alle som vil ! Studiesenteret RKK Vefsn hjelper deg til å finne ut hva du er kvalifisert til, og hva studiene innebærer. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg !

Hva koster det?

Ingenting! De aller fleste studiene er gratis, men studiene kan ha semesteravgift og lignende. Se oversikten her!

Hvor kan man studere?

Studiesenteret RKK Vefsn har flotte lokaler med alt du trenger av hjelpemiddel, slik at du kan ta fag/studier fra mange ulike steder i Norge mens du sitter sammen med andre studenter. Sjekk siden «Våre studier» for mer informasjon.

Hva er jeg kvalifisert til å studere?

De fleste fagbrev kan tas av alle med grunnskole eller realkompetanse . Noen spesifikke krever at du allerede jobber innenfor faget, eller at du har et relevant fagbrev fra før. All informasjon om de ulike studiene finner du under studiesida vår.

Det er så lenge siden jeg gikk skole, jeg vet ikke engang hvordan man søker etter fakta.

Sjekk vår Studieveileder. Her finner du mange gode tips, til og med søkehjelp.

Hva er fagbrev?

Du får fagbrev når du har fullført et yrkesfaglig utdanningsprogram og vært lærling i en bedrift. Du går på skole først, og deretter har du opplæring i en bedrift. Det vanligste er å ta to år på skole og to år i bedrift, men dette varierer avhengig av hvilken utdanning du tar.

Hva er realkompetanse?

Relevant yrkeserfaring eller erfaring fra andre deler av livet ditt. Dersom du er over 25 år, har fullført grunnskole, men ikke videregående opplæring, har du rett til gratis videregående opplæring og realkompetansevurdering.

Hva er videreutdanning?

Emner som gir ny formell kompetanse på universitets- og høyskolenivå. Her kan du få studiepoeng som gir deg bedre kompetanse og i enkelte tilfeller bedre lønn

Hva er en bachelor?

En bachelorgrad består vanligvis av et treårig studieprogram, som totalt vil gi deg 180 studiepoeng. Du kan foreksempel ta en bachelor i sykepleie og dermed kalle deg sykepleier.

Hva er en master?

En masterudanning er en fordypning innen et fagområde og bygger på en bachelorgrad. Du får analytiske ferdigheter, og avansert kunnskap innenfor fagområdet.

Skroll til toppen